⇐پرسش و پاسخ ملکی⇒
یکی از انواع دعاوی ملکی که حجم زیادی از پروندههای حقوقی دادگاهها را تشکیل داده است؛ دعاوی ملکی حقوقی میباشد. برای کلیه دعاوی حقوقی ملکی قانونگذار پیش بینی قانونی داشته است و در همه شرایط مربوط به دعاوی ملکی حقوقی؛ قضات با عنایت به قانون و تجزیه و تحلیل خود از پرونده پیش رو، نسبت به داوری اقدام مینمایند.
از انواع دیگر دعاوی ملکی، دعاوی کیفری نیز مطرح می باشد .
لازم است بدانید :ماهیت دعاوی کیفری در رابطه با ارتکاب جرم توسط اشخاص است و بحثهایی همچون؛ عدم شناخت از قانون و مقررات، سهل انگاری و کم توجهی، اشتباهات سهوی و … در این خصوص دخیل نیست . در واقع زمانی که اشخاص در زمینه مسکن و املاک جرمی مرتکب می شوند ؛ پروندههای کیفری با شکایت مدعی العموم یا شاکیان خصوصی تشکیل می شود . کلیت دعاوی کیفری ملکی به موجب سودجویی و کلاه برداری مجرمان است.
در این مطلب گزیده ای از سوالات مربوط به دعاوی ملکی را برای شما در نظر گرفته ایم تا شما را با این زمینه تخصصی بیشتر آشنا نمائیم شما می توانید مشکلات ملکی خود را به متخصصین وکلای رهنمای وکیلم باش با خاطری آسوده بسپارید.⇓
؟ سوال :
بنده ۴ سال قبل ملکی فاقد سند رسمی را با قولنامه (سند عادی) و ثبت کد رهگیری در سامانه در شهر اصفهان از عموی ناتنی خود خریداری نمودم و قرارمان شد که تا زمان نیاز در همان ملک ساکن باشد چون بنده نیازی به آن ملک نداشتم .
در حال حاضر عموی ناتنی بنده ملک را ترک کرده و به شخص دیگری فروخته است چگونه میتوانم ملک را از تصرف درآورم
توجه فرمائید که بنده سند رسمی ندارم و سابقه سکونت در آن ملک را هم ندارم و ساکن تهران هستم
بسیار سپاسگزارم
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
اگه ملک رو با سند رسمی منتقل کرده باشید میتونید شکایت کیفری معامله معارض داشته باشید.
هم میتونید دعوای اثبات مالکیت بدید که اول به شما فروختند.
؟ سوال :
ما یک ملکی داشتیم که نصف زمین ب اسم پدرم و نصف زمین دیگر ب اسم عموی من بود.داییم خواستار خرید زمین شد که پول سهم عموی مارا داد ولی واسه مارا نداد دیگه.پدرمو عموم ی وکالت دادن ب ایشون خواستم بدونم وکالت فروش مدت پایانی داره یانه؟
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
اگر برای وکالت مدت تعیین شده با اتمام مدت وکالت تموم میشه یا اینکه موضوع آن انجام بشه.
و اگر وکالت بلاعزل نباشه میتونید فسخش کنید.
؟ سوال :
بنده ملکی تجاری را اجاره کرده ام که قرارداد دستی بستم از قرار ۸۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه و به درخواست موجر ۲۰ روز بعد در دفترخانه به خواسته ایشان همین ملک را ۱۷۵هزار تومان مبلغ اجاره تعیین شد که ایشان برای فرار از مالیات این قرارداد را ایجاد کردند. بنده ماهیانه ۸۰۰ تومان به حساب ایشان واربز میکردم اما با ایشان سر مساله ای به مشکل خوردیم و زودتر از موعد بنده با رضایت شفاهی ایشان ملک را تخلیه کردم اما در زمان تحویل ملک ایشان قبول نکرده و پول پیش بنده و چک های ضمانت را عودت نداد و بدون تسویه حساب با بنده خودشان در مغازه ای که تحت قرارداد من بود کسب و کاری راه اندازی کرد در صورتی که من تا روزی در انجا ساکن بودم اجاره را پرداخته بودم ایشان چک ضمانت اجاره را برگه کرد و من از ایشان شکایت کردم حال دو سوال داشتم:
۱.من در دادگاه با توجه به اینکه سند دفترخانه ای بعد از سند دستی تنظیم شده میتوانم تقاضای ما به تفاوت واریزی هایی که ۸۰۰ تومان ریختم و میبایست ۱۷۵ تومان میریختم را بکنم و این سند وجه قانونی تری ندارد نسبت به سند دستی قبلی و من میتوانم به این استناد کنم؟
۲.با توجه به اینکه من تا روزی که در انجا ساکن بودم اجاره ها را واریز کردم و رسید هم دارم ایشان هم تصرف عدوانی و هم خیانت در امانت انجام نداده است بابت برگه کردن چک اجاره من و همچنین تصرف ملکی که در قرارداد من بوده و ایشان فسخ شفاهی را قبول نداشته اند چگونه خودشان آن را تصرف کرده اند؟
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
در خصوص ماب التفاوت چون تاریخ اجاره نامه رسمی موخر است میتوانید ماب التفاوت رو دریافت کنید ولیکن چون بارضایت خود ملک را تخلیه کردید تصرف عدوانی موضوعیت نداشته و در خصوص برگه کردن چک ضمانت میتوانیدشکایت خیانت در امانت مطرح کنید.
؟ سوال :
میخواستم بدونم این امکان وجود دارد که مرد ملکی را به نام همسرش کنه و این حق به نام بودن برای بعد از مرگ خود مرد باشه؟؟
اگر این امکان وجود داره
بعد از فوت مرد ارث چه جوری بین زن و فرزندان که دو دختر و یک پسر داشته باشن تقسیم میشه ؟
با سپاس فراوان
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
با تراضی دو طرف و بوسیله شرط میتوان تاریخ تملیک را به تاخیر انداخت یا معلق بر امر دیگری کرد.
اگر عقد به درستی انجام شود مالک هستید و ورثه نمیتوانند مدعی شوند
اگر شخصی ملکی را بر اولاد خود نسلا بعد نسل وقف کند،اودارای یک پسر به نام x و یک دختر به نام y می باشد،درصورتی که x فوت شود و دارای یک پسر و یک دختر باشد سهم بچه های x از مال وقفی چقدر خواهدبود.
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش ( شماره یک ):
تازمانی که y هست به فرزندان xچیزی نمیرسد..چون وقف نسل به نسل اولاد است نه نوه
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش ( شماره دو ):
چون نسلا بعد نسل قید شده از نسل اول y به عنوان موقوف علیه وجود دارد و نوبت به نسل بعد که فرزندان xنمیرسد
؟ سوال :
بنده ملکی را به مدت یک سال اجاره کرده ام که طبق قرارداد یکسال مدت زمان قرار داد بوده اما بنده با توافق شفاهی با مالک زودتر از موعد مقرر نسبت به تخلیه ملک اقدام کردم که پس از تخلیه بنده مالک توافق با بنده مبنی بر زودتر تخلیه کردن ملک را قبول نکردند و به همین علت از عودت چک ضمانت ۱۲ ماه اجاره و همچنین چک دیگری که بابت ضمانت تخلیه بود و مبلغ پول رهن خودداری کردند که بنده از ایشان شکایت خیانت در امانت کردم که دادگاه به ایشان فرصت داد از بنده به دلایلی که حاضر به عودت این ۳ موردی که ذکر کردم نیستند شکایت کنند که ایشان چک ضمانت تخلیه را در دادگاه حقوقی مطرح کرد و چک ۱۲ ماه ضمانت و همچنین پول پیش را در پرونده ای جداگانه شکایت کردند.حال امروز نتیجه دادگاه که راجع به چکی که مربوط به ضمانت تخلیه بود مشخص شد و بنده از اتهام مبرا شده ام آیا من میتوانم درخواست خسارت کنم با توجه به اینکه ایشان از تاریخ اسفند ۹۵ تمامی سه مورد بالا را نزد خود نگه داشته اند؟همچنین اگر دادگاه بعدی بنده که در مورد پول پیش و چک ضمانت ۱۲ ماه اجاره هست که بنده تا تاریخی که در آنجا سکونت داشتم اجاره ها را پرداخت کرده ام ایشان چک ۱۲ ماه اجاره را برگه کرده و از دادن پول پیش من نیز خودداری کرده اند.من میتوانم بابت هم پول پیش هم چکی که ایشان برگه کرده اند و چک ضمانت تخلیه از ایشان خسارت بگیرم و علاوه بر آن تاخیر تادیه نیز طلب کنم؟اگر پاسخ بلی هست از کدام دادگاه باید پیگیری کنم؟حقوقی یا کیفری.با تشکر از وقتی که به بنده دادید.
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
شما فقط می توانید خسارت تاخیر تادیه و افت ارزش ثمن به استناد رای وحدت رویه ۷۳۳ در خصوص پول پیش مطرح کنید مرجع صالح در خصوص این موضوع دادگاه حقوقی می باشد
؟ سوال :
از ی بنده خدایی درخصوص یک پلاک بعنوان کلاهبرداری شکایت کردن اول قرارمنع تعقیب صادرشده با اعتراض جلب دادرسی خورده عنوان کلاهبرداری تایید شده وتجدیدنظرخواهی هم تاییدشده بامراجعه به دیوان نقض شده وبه شعبه همجوارفرستاده شده حالاشعبه جدید همون رای روتاییدکرده حالا جدیدا فهمیده قولنامه ایی که به دادگاه درخصوص ملک ارائه دادند جعلی میباشد میشه کاری کرد؟
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
سلام امکان پذیر است.
؟ سوال :
در خصوص واگذاری یک ملک تجاری به بانک اینده سوال دارم.. حقیقتا ما یک واحد تجاری در غرب تهران داریم و بانک آینده درخواست اجاره ی ملک ما رو برای ۴ سال داره . حقیقتا ما ۹ تا شریک هستیم و برای فروش ملک ضرورت داریم.. حالا میخواستم با شما مشاوره کنم ببینم ایا اجاره ملک با این وضعیت فعلی بانکها و اقتصادی کشور ما به مشکل برنمیخوریم.. آیا بانک آینده قابل اعتماد هست؟ ایا ما که فروشنده ملک هستیم وبانک میگه بعد از ۶ ماه ببینیم موقعیت ملک خوبه ملکتون را بخریم میشه روی حرفشون حساب باز کرد؟ایا ملکمون به تصرف بانک با این شرایط فعلی اقتصادی و مملکتی نمییوفته؟ تو رو خدا راهنمایی کنید .. این ملک پدرمون هستش که بعد از سالها رنج و سختی و زحمات پا به پای مادر که در حال حاضر پدرم دچار سیروز کبدی و مادرم دچار پارکینسون شده و برای آسایش ۶ فرزند خود ملک خودشون و به یک سازنده دادن و بیش از ۵۰ درصد ملک دست سازنده و ۵۰ درصدش برای ۸ نفر خانواده میشه.. و در حال حاضر پدر و مادرم با احوال مریض ۳ ساله مستاجرهستن.. خیلی ممنون میشم راهنمایی فرمایید
پاسخ وکلای متخصص وکیلم باش :
چنانچه قراردا اجاره ۴ساله منعقد کنید امکان فروش در مدت چهار سال رو ندارید و بانک هم تعهدی به خرید ملک شما نداره،مگر در شروط تعهدات قرارداد اجاره قید کنید چنانچه موجر هر زمان قصد فروش ملک مورد اجاره نماید مستاجر ظرف مهلت ۳ماه باید ملک را تخلیه نماید ودر غیراینصورت ضرر و زیان سنگین تعیین کنید،همچنین جهت راحتی خیال موجر(شما)پیشنهاد میشه اجاره نامه رسمی در دفاتراسناد رسمی تنظیم بشه و اجاره بها نیز پیش پیش دریافت گردد.در نهایت توصیه میگردد که درزمان انعقاد قرارداد به همراه خود وکیل داشته باشید.
باسلام وعرض ادب دریک قرارداد مشارکت درساخت یک مجتمع تجاری چهارطبقه تعهدات سازنده اجرای کامل پروژه باهزینه خودازاغازتااخذ پایانکاربراساس قوانین ومقررات ملی ساختمان ونظام مهندسی وشهرسازی ومفادقراردادفیمابین بوده وتعهدات مالک دراختیارقراردادن ملک درزمان مقرردرقراردادوانتقال سند سهم سازنده بعدازاجرای سقف اول ودرصورت تمرد به ازای هرروز تاخیردرانتقال سندپرداخت مبلغ یک میلیون تومان وجه التزام به سازنده میباشدحال باتوجه به توضیحات ذیل ایا دادخواست سازندگان مبنی مطالبه وجه التزام وانتقال سند وجه قانونی داشته وبه نتیجه میرسد؟ومالکین درمقابله با این خواسته سازندگان چگونه ازخوددفاع نمایند؟خواهشمند است راهنمایی فرمایید۱-مالکین ازقبل دادخواست عدم اجرای بعضی مفاد قرارداد که توسط کارشناس رسمی دادگستری تاییدشده برعلیه سازندگان مطرح کرده اند.۲-زمان انتقال سنددرقراردادمشخص ومعین نیست وتوافق شده هروقت سقف اول توسط سازندگان اجراشد مالکین موظف به انتقال سند سهم سازندگان میباشند.۳-بنابر اظهارنامه سازندگان سقف اول در۹۱/۱۲/۲۵اجراشده اما سازندگان درتاریخ۹۳/۸/۲۹یعنی ۲۰ماه بعد ازاجرای سقف اول برای مالکین اظهارنامه ارسال نمودند وقبل ازان هیچگونه اطلاع رسانی به مالکین ننموده اند که این نشان ازعدم حسن نیت سازندگانمیباشد .۴-مالکین بلافاصله پس ازدریافت اظهارنامه سازندگان باانجام انحصار وراثت ومراجعه به دفترخانه وتهیه استعلامات شهرداری ودارایی امادگی خودراجهت انتقال سند سهم سازندگان اعلام نمودنداماسازندگان حاضربه ارائه مدارک شناسایی خودبه دفترخانه ودارایی نشدند زیرابراساس مفاد قراردادکلیه هزینه های نقل وانتقال سهم سازندگان به عهده خودانها میباشد.۵-مالکین پس ازفراهم نمودن شرایط انتقال سند هم ازطریق اظهارنامه وهم ازطریق بنگاه تنظیم کننده قراردادها امادگی خودراجهت انتقال سندسهم سازندگان اعلام نموداما سازندگان حاضربه ارائه مدارک وحضوردردفترخانه نشدند.۶-براساس گزارش بازدید هئت نظارت عالیه نظام مهندسی استان سازندگان تخلفات اساسی وزیادی ازقوانین ومقررات ملی ساختمان-شهرسازی ونظام مهندسی دراجرای پروژه مرتکب شده وگزارش مکتوب ان رابه شهرداری ونظام مهندسی شهرستان اعلام نموده اند ..۸-قراردادن وجه التزام درقراردادهابه منظورکسب درامدنیست بلکه هدف اصلی ان خوش تعهدی ومسئولیت پذیری طرفین قراردادمیباشدحال باتوجه به این اوصاف وجه التزامی به سازندگان تعلق میگیرد؟
افراز زمین مشاعی یا دستور فروش سلام پدرم در سال ۱۳۴۵ از ۱۹ سهم زمین مسکونی مان ۱۰ سهم مال خودمان بوده و ۹سهم دیگر را با زمین دیگری به صورت شفاهی معاوضه کرده و از ان سال پدرم مبادرت به احداث سه ساختمان مسکونی نمود. در سال ۱۳۵۹ بر اثر جنگ تحمیلی شهر اشغال شد و ساختمانها کاملا تخریب گردید. در سال ۱۳۷۱ با شروع بازسازی شهر کل زمین ما و همسایگان در طرح کاربری اداری و آموزشی قرار گرفت و زمین ما بلاتکلیف ماند. با شکایت های متعدد به هیئت بازرسی کل استان در سال ۱۳۹۷ اجازه ثبت زمین به ما دادند. پدرم ده سال پیش فوت کرد. لذا ما فرزندان (وراث) زمین را بین خود تقسیم و پرونده جهت ثبت رسمی انها تحویل اداره ثبت شد. حالا افرادی که پدرم ۹سهم زمین انان را در سال ۱۳۴۵ معاوضه کرده ضمن اعتراض به ثبت زمین ما و شکایت کیفری به عنوان تصرف عدوانی در دادگاه مدعی اند که زمین معاوضه نشده. که ما با گرفتن وکیل قرار منع تعقیب برایمان صادر شد. اکنون با گذشت چهار ماه انان با گرفتن وکیل دوباره بصورت حقوقی از ما شکایت کرده اند. و خودشان به گروه تقسیم شده. گروه اول بر علیه گروه دوم شکایت حقوقی مبنی بر افراز زمین یا در صورت عدم افراز فروش کلی زمین را از دادگاه خواستار شده اند و اسم ما (وراث مرحوم پدرمان) جزء خواندگان ذکر کرده اند. مدارک ما ۱- سه برگ دریافت خسارت مسکونی از ستاد بازسازی ۱۳۷۱ ۲- نامه شهرداری مبنی بر قرار گرفتن زمین در طرح کاربری آموزشی زمین در سال۱۳۷۱ ۳- استشهاد محلی همسایگان و تایید شورای شهر و مسجد محل و بیش از چهل نفر از اهالی معتمدین محل مبنی بر متعلق بودن زمین به ما از سال ۱۳۴۵ تا کنون. ... ایا شکایت انان قانونی است.ا یا با سابقه تصرف ۵۲ سال مالکیت ما قابل اثبات است. مدارک ما برای دادگاه برای مالکیت ما کفایت میکند. چگونه میتوانیم از حقوق خود دفاع کنیم لطفا راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید متشکرمافراز زمین مشاعی یا دستور فروش سلام پدرم در سال ۱۳۴۵ از ۱۹ سهم زمین مسکونی مان ۱۰ سهم مال خودمان بوده و ۹سهم دیگر را با زمین دیگری به صورت شفاهی معاوضه کرده و از ان سال پدرم مبادرت به احداث سه ساختمان مسکونی نمود. در سال ۱۳۵۹ بر اثر جنگ تحمیلی شهر اشغال شد و ساختمانها کاملا تخریب گردید. در سال ۱۳۷۱ با شروع بازسازی شهر کل زمین ما و همسایگان در طرح کاربری اداری و آموزشی قرار گرفت و زمین ما بلاتکلیف ماند. با شکایت های متعدد به هیئت بازرسی کل استان در سال ۱۳۹۷ اجازه ثبت زمین به ما دادند. پدرم ده سال پیش فوت کرد. لذا ما فرزندان (وراث) زمین را بین خود تقسیم و پرونده جهت ثبت رسمی انها تحویل اداره ثبت شد. حالا افرادی که پدرم ۹سهم زمین انان را در سال ۱۳۴۵ معاوضه کرده ضمن اعتراض به ثبت زمین ما و شکایت کیفری به عنوان تصرف عدوانی در دادگاه مدعی اند که زمین معاوضه نشده. که ما با گرفتن وکیل قرار منع تعقیب برایمان صادر شد. اکنون با گذشت چهار ماه انان با گرفتن وکیل دوباره بصورت حقوقی از ما شکایت کرده اند. و خودشان به گروه تقسیم شده. گروه اول بر علیه گروه دوم شکایت حقوقی مبنی بر افراز زمین یا در صورت عدم افراز فروش کلی زمین را از دادگاه خواستار شده اند و اسم ما (وراث مرحوم پدرمان) جزء خواندگان ذکر کرده اند. مدارک ما ۱- سه برگ دریافت خسارت مسکونی از ستاد بازسازی ۱۳۷۱ ۲- نامه شهرداری مبنی بر قرار گرفتن زمین در طرح کاربری آموزشی زمین در سال۱۳۷۱ ۳- استشهاد محلی همسایگان و تایید شورای شهر و مسجد محل و بیش از چهل نفر از اهالی معتمدین محل مبنی بر متعلق بودن زمین به ما از سال ۱۳۴۵ تا کنون. ... ایا شکایت انان قانونی است.ا یا با سابقه تصرف ۵۲ سال مالکیت ما قابل اثبات است. مدارک ما برای دادگاه برای مالکیت ما کفایت میکند. چگونه میتوانیم از حقوق خود دفاع کنیم لطفا راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید متشکرمافراز زمین مشاعی یا دستور فروش سلام پدرم در سال ۱۳۴۵ از ۱۹ سهم زمین مسکونی مان ۱۰ سهم مال خودمان بوده و ۹سهم دیگر را با زمین دیگری به صورت شفاهی معاوضه کرده و از ان سال پدرم مبادرت به احداث سه ساختمان مسکونی نمود. در سال ۱۳۵۹ بر اثر جنگ تحمیلی شهر اشغال شد و ساختمانها کاملا تخریب گردید. در سال ۱۳۷۱ با شروع بازسازی شهر کل زمین ما و همسایگان در طرح کاربری اداری و آموزشی قرار گرفت و زمین ما بلاتکلیف ماند. با شکایت های متعدد به هیئت بازرسی کل استان در سال ۱۳۹۷ اجازه ثبت زمین به ما دادند. پدرم ده سال پیش فوت کرد. لذا ما فرزندان (وراث) زمین را بین خود تقسیم و پرونده جهت ثبت رسمی انها تحویل اداره ثبت شد. حالا افرادی که پدرم ۹سهم زمین انان را در سال ۱۳۴۵ معاوضه کرده ضمن اعتراض به ثبت زمین ما و شکایت کیفری به عنوان تصرف عدوانی در دادگاه مدعی اند که زمین معاوضه نشده. که ما با گرفتن وکیل قرار منع تعقیب برایمان صادر شد. اکنون با گذشت چهار ماه انان با گرفتن وکیل دوباره بصورت حقوقی از ما شکایت کرده اند. و خودشان به گروه تقسیم شده. گروه اول بر علیه گروه دوم شکایت حقوقی مبنی بر افراز زمین یا در صورت عدم افراز فروش کلی زمین را از دادگاه خواستار شده اند و اسم ما (وراث مرحوم پدرمان) جزء خواندگان ذکر کرده اند. مدارک ما ۱- سه برگ دریافت خسارت مسکونی از ستاد بازسازی ۱۳۷۱ ۲- نامه شهرداری مبنی بر قرار گرفتن زمین در طرح کاربری آموزشی زمین در سال۱۳۷۱ ۳- استشهاد محلی همسایگان و تایید شورای شهر و مسجد محل و بیش از چهل نفر از اهالی معتمدین محل مبنی بر متعلق بودن زمین به ما از سال ۱۳۴۵ تا کنون. ... ایا شکایت انان قانونی است.ا یا با سابقه تصرف ۵۲ سال مالکیت ما قابل اثبات است. مدارک ما برای دادگاه برای مالکیت ما کفایت میکند. چگونه میتوانیم از حقوق خود دفاع کنیم لطفا راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید متشکرم
با سلام. بنده آپارتمانی نوساز خریده ام که هنوز پایان کار و سند آماده نیست. اکثر ساکنین اتفاق نظر دارند که فروشنده قبل از پایان کار چند پارکینگ را تغییر کاربری دهد و سالن اجتماعات بسازد. بنده مخالفم و این ملک را به دلیل سکوت و آرامش و نداشتن سالن اجتماعات خریده ام. از طرفی فروشنده از اکثریت امضا گرفته که هزینه ی ساخت سالن اجتماعات و هزینه های شهرداری مربوط به آن را خود خریداران باید بپردازند و اکثریت قبول کرده اند. سوال اول اینکه آیا بنده میتوانم چون امضا نداده ام و راضی هم نیستم در صورتیکه سالن را ساختند هزینه ای نپردازم؟ سوال دوم اینکه میتوانم بابت این تغییر کاربری توسط فروشنده و عدم جلب رضایت همه ی خریداران از جمله خودم شکایت کنم؟
سلام و وقت بخیر.
۱-قصد خرید خانه ای رو به نام مادرم داریم ،چندین روز پیش صاحب خانه کپی کارت ملی مادرم و چند قطعه عکس رو گرفت برای سند زدن، بعد از اینکه مبایعه نامه صادر شد،من متوجه شدم به جای سلمان(نام پدر،مادرم) نوشتن سلیمان و من اونجا نبودم،آیا این مشکل ساز هست و باید تغییر پیدا کنه و مبایعه نامه جدید صادر بشه؟
۲- آیا مبایعه نامه به معنای خرید قولنامه ای یا وکالتی هست؟
سپاس از شما
با سلام.
چگونه میتوان از روی سند منگوله دار تشخیص داد که سند ماده ۱۴۷ است یا خیر. در این اسناد صراحتا ماده ۱۴۷ نوشته شده است؟
با تشکر
با سلام بنده ملکی را از شخصی قولنامه کرده و مبلغ ملک را طی ۶ فقره چک تا ۲ماه پرداخت نموده ایم ولی ایشان ۳فقره از چک های موعد نرسیده را وصول نکرده اند در حالیکه وجه چکها به موقع تامین شده است با توجه به اینکه تا موعد انتقال سند بیش از یک ماه مونده در صورت پشیمان شدن فروشنده از معامله تکلیف ما چیست ایا باید تا زمان تنظیم سند منتظر بمانیم و اگر حاظر نشد اقدام قانونی کنیم؟ با تشکر
سلام و عرض ادب
اینجابت در اپارتمان ۱۲ واحدی زندگی میکنم که متاسفانه انباری غیر مجاز ساخته شده و در سند قید نشده ، انباریها رو همه ساکنین با رضایت طرفین ساختیم ، هم اینک یکی از همسایگان قصد فروش ملک خود را دارد ، وقتی برای ثبت سند و خلافی به شهرداری مراجعه نموده مشخص شده که باید جریمه انباری غیرمجاز رو پرداخت کنه ، حالا جریمه رو واگذار کرده به خریدار ، ولی خریدار میگه من بدون انباری معامله کردم چرا جریمشو من پرداخت کنم ، جریمه رو باید فروشنده بدهد و من انباری نمیخاهم ، حالا فروشنده همه ساکنین رو تهدید کرده که من از شهرداری ادم میارم که انباری ها رو خراب کنم تا جریمه ندهم ، ایا واقعا میتونه همچین کاری بکنه که ادم از شهرداری بفرستن خراب کنه ؟ یااینکه خودش با چندنفر بیان انباریها رو خراب کنن ؟ ما باید چه کاری انجام بدیم ؟ ممنون میشوم پاسخ مشکلم رو بدهید ؟ باتشکر از همه شما عزیزان
آپارتمانی خریدم اما برای تهویه آشپزخانه و سرویس، خروجی هوا در نظر نگرفته و پشت دریچه ها دیوار است.
مبالغی که پرداخت شده به شرح زیر است:
۴۰۰ تومن داده شده
۱۵۰ برای رهن در نظر گرفته شده که هنوز نرفته
۱۳۰ چک دارم برای آخر سال
دوتا چک ۱۱ تومنی برای سال جدید و
۱۰۰ تومن برای سند مانده
چکار می تونم بکنم تا مالک مجبور بشه مشکل رو برطرف کنه؟
باسلام
چنانچه پیش از عقد قرارداد منزل را با این شرایط پذیرفتید امکان مطالبه وجوه ندارد منتها چنانچه وجود این گونه سرویس ها در منزل در قرارداد مورد تصریح قرار گرفته میتوانید طرح دعوی مطالبه وجه نمایید.
با سلام بنده مغازه تجاری بصورت مبایعه نامه با ملکیت که قسمتی از نبش یک پاساژ در حال ساخت است خریداری کرده ام و هنوز فروشنده پایان کار نگرفته بعد از دو ماه که تحویل داده ادعا میکند که گذر جلوی مغاز ۱۲ متری است ولی ایشون ۱۳ متری گرفته و حالا می خواهد درصورت امکان سند را توسط ثبت یا شهرداری اصلاح و یا خریداری کند و به بنده بفروشد و در مبایعه نامه و یا شفاهی قبلا چیزی به بنده نگفتند حال از شما بزرگوار می پرسم که جلوی مغازه که حدود ۲ یا ۳ متر مانده و در سند ایشون قید نشده مطلق به فروشنده و یا به بنده که مغازه را به اینصورت خریداری کرده ام می باشد … سپاس بی حد
سلام
ایا با ملک وراثتی که یکی از وراث در ایران نیست وفقط وکالت کاری برای ساخت وکارهای اداری داده ولی مشارکت قید نشده میشود مشارکت کرد و بعداز ساخت ماکه ملک کناری بودیم درگرفتن سند برای اپارتمانهایمان پیش نمیاید
واینکه اگر فرد از خارج کشور بیاید می تواند شکایت مشارکت مطرح کند یا خیر .ممنون
با سلام
بنده ی ملکی خریدم که مال ورثه بوده که پسر خانواده وکالت جعل کرده و به بنده فروخته پس از۹سال شکایت کشی دادگاه رد مال داده وبنده خانه رو ۱۲۷تومن خریده بودم که الان ۱۴۰۰قیمت میخوره میخواستم بدونم که میتونم بعلت زیان شدیدی که متحمل شدم از متشاکی در خواست خسارت عین همین مال رو بکنم یعنی خانه ای که بهم فروخته
ممنون
سلام چنان چه در قولنامه فروشنده مشرط علیه گردیده باشد پروانه کاربری مسکونی ملکی را دریافت کند اما بعد مشخص گردد ملک فاقد کاربری مسکونی بوده واداری است وضعیت معامله به چه شکل است . حقوق متعهد له چیست
باسلام….. ۲ماه پیش ملکی رو بدون سند فقط با وجود برگه واگذاری به متراژ ۹۵ متر به شخصی فروختم….. الان سند خونه حاضرشده و مبلغی از پول خونه زمانی واریز میشه که خونه به نام اون شخص بشه…. الان که کارهای سند انجام شده اون خونه متراژش ۱۰۰ متره… آیا میتونم اضافه متراژ رو از خریدار مطالبه کنم؟؟؟ داخل قولنامه هم جلوی متراژ نوشته شده حدود ۹۵ متر…. یعنی مقدار دقیق متراژ ذکر نشده
سلام منزلی مسکونی داریم بافت فرسوده است برای اخذ مجوز اقدام کردیم مسکن شهر سازی به دلیل طرح تفصیلی پارکینگ مخالفت کرده است و مانع نوسازی شده الان مدت ۱۳ سال است که مخالفت میکند و بالاخره وارد کمیسیون ماده ۵ شده اما الان که حدود ۳ سال است در کمیسیون ماده ۵ است جواب درستی به ما نمیدهند رای واحدی صادر نمیشود نه مجوز ساخت میدهند نه پول ملک ما را میدهند نامه ای آمده که نمیتوانند تملک کنند اما بازهم اعضای کمیسیون با صدور مجوز مخالفند و ما هم میخواهیم واگذار کنیم به قیمت خیلی پایین و به نرخ پارکینگ میخواهند نه قیمت مسکونی چکار باید بکنیم؟؟؟
سلام. بنده منزلی را در مهر ماه خریدم و پول در سه مرحله پرداخت کردم تمام کارهای ثبت انجام شد و سند به نامم خورد و مبلغی ز۲۰۰ میلیون نگهداشتم چون فروشنده گفت تا دی ماه توی خونه موندگاره،تاریخ تخلیه و پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان باقی آخر دی نوشته شد و طبق متن قولنامه های اماده مربوط به فروش نوشته بود که چنانچه فروشنده تعهدات انجام نده مبلغ خسارت برای هر روز صد هزارتومان گذاشتیم و همین مبلع هم برای خریدار قراردادیم،یعنی هر کدام از طرفین تعهدات عمل نکنه روزانه صدهزار جریمه بتید بده،فروشنده دی ماه تخلیه نکرد و اول خرداد تحویل داد وطی این مدت ۴ ماه تاخیر به بهانه های مختلف اجازه نداد مستاجر بره خونه رو ببینه که بتونم خونه رو اجاره بدم(البته شرط توی قولنامه ننوشته بودم)۴۰ روز بعد از تخلیه فروشنده و تحویل کلید تونستم مستاجر جدید بیارم و پول فروشنده رو بدم،بابت تاخیر ۴ ماهه تخلیه ۱۲ میلیون از پول کم کردم و به فروشنده دادم، با توجه به اینکه تاخیر چها ماهه ایشون باعث شد برنامه هام به هم بخورن و بقیه مشکلات پیش بیاد و ابتدا ایشون تاخیر داشتن و تاخیر من درپرداخت پول بخاطر تاخیر ایشون بوده آیا بابت ۴۰ روز فاصله تحویل کلید تا پرداخت بقیه پول به فروشنده باید جریمه بدم ؟
با سلام، باید متن قول نامه دیده بشه تا دقیق تر صحبت کرد. ولی به طور کلی امکان گرفتن خسارات از شما وجود دارد مگر در بعضی موارد. برای بررسی بیشتر با شماره های ۰۹۱۲۹۱۷۰۴۶۷ و یا ۰۲۱۲۲۲۲۱۶۶۳ تماس بگیرید.
سلام اینجانب ۱۹ سال پیش یک قولنامه صوری در بنگاه نوشتم و هیچ شاهدی هم پای آن را امضا نکرده و همان روز اصل و نسخه دوم آن را در همان بنگاه امحا کردیم و تنها فتوکپی آن را برابر با اصل کرده به اداره مالیات ارائه شد الان که فروشنده صوری ۱۰ سال قبل به رحمت خدا رفته و بنگاه دار هم فوت کرده نمی دانم آیا آن کپی در آینده می تواند مورد سواستفاده از طرف وراث خریدار صوری قرار گیرد با این توضیح که در متن قولنانه چند شرط نوشته شده بود که مثلا خریدار مبلغی را نقدا تحویل فروشنده کرده و باید ملکی را هم تحول فروشنده دهد و مبلغی دیکر را هم بعدا به فروشنده بدهد اما اصلا مشخص نشده چه تاریخی فروشنده باید ملک را تحویل خریدار دهد تنها در قسمت زمان تحویل به خریدار نوشته شده در روز معامله و بنگاه دار هم که ۶م اکنون فوت کرده آن زمان گفت عمدا به این شکل قولنانه را نوشتم که صوری بودن آن مبرهن و واضح باشد اما نمی دانم به لحاظ حقوقی این قولنامه صوری است