در این مقاله مراحل و نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری را بطور مفصل مورد بررسی قرار خواهیم داد. ابتدا بصورت موردی، همه گام های این مسئله را بررسی می کنیم.
مراحل شکایت به دیوان عدالت اداری:
- در ابتدا باید فرم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری را از دفاتر پست تهیه کرده و به طور کامل آن را تکمیل نموده و همچین به تعداد طرفهای شکایت از دادخواست و کلیه مدارک و ضمائم پیوستی یک نسخه تهیه نمود.
- سپس ۵۰۰۰۰ ریال تمبر دادگستری را روی صفحه اول دادخواست الصاق و ابطال نمود و روی هر یک از مدارک پیوستی نیز ۲۰۰ ریال تمبر الصاق و ابطال کرد.
- تصویر شناسنامه یا کارت ملی و یا در صورتی که شاکی شرکت، کارگاه تولیدی یا از کسبه است، ارائه آگهی ثبت شرکتها در روزنامه رسمی منضم به آخرین تغییرات آن برای شرکتها، پروانه تولیدی معتبر برای کارگاهها و پروانه کسب معتبر برای کسبه الزامی است. در صورت عدم درج آگهی ثبت در روزنامه رسمی ارائه اساسنامه برای موسسات و نهادهای خصوصی الزامی است. در صورتی که دادخواست دهنده نماینده قهری یا قانونی باشد، باید رونوشت یا تصویر گواهی شده سندی که اثبات کننده سمت نماینده است ضمیمه شود.
در رابطه با نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری باید ذکر کرد که در تنظیم دادخواست ها، در صورتی که شاکی خواستههای متعدد و غیر مرتبط داشته باشد باید هر خواسته در دادخواست جداگانه تنظیم گردد. همچنین اشخاص متعدد، شکایتهای خود را که موضوع، منشا و مبنای مختلف دارد، باید در دادخواستهای جداگانه مطرح نمایند. مورد دیگر که در این باره شایان ذکر است این مساله است که کلیه مدارک و ضمائم قبل از تحویل به دیوان به صورت حضوری و غیرحضوری، تفکیک و هر دسته پیوست یک برگ دادخواست گردد.
دادخواست دیوان عدالت اداری برگهای چاپی است که میتوان آن را از دفاتر و ادارات پست سراسر کشور خریداری نمود. قیمت هر برگه ۲۵۰ ریال میباشد. اطلاعات خواسته شده در دادخواست باید با نهایت دقت و خط خوش پر شود و نشانی و مشخصات خواسته شده کامل و دقیق و بدون هیچ ابهام خاصی باشد.همچنین موضوع شکایت نیز باید صریح و واضح و کوتاه باشد.
در انتها شکایت کننده بایستی دادخواست را امضاء نماید یا انگشت بزند. امضاء یا اثر انگشت شاکی یا نماینده قانونی او بایستی بوسیله دفتر شعب دیوان یا دفتر یکی از دادگاهها یا دفتر اسناد رسمی یا شورای محلی یا یکی از ادارات دولتی یا نهادهای انقلاب اسلامی و درمورد کسانیکه در خارج از ایران هستند توسط مامورین کنسولی دولت جمهوری اسلامی ایران گواهی شود.
تصویر مدارک هم و مستندات بنحوی تهیه و تصویر برداری شود که روشن و خوانا باشد که موجب آزار چشم کسانی که بعداً پرونده را بررسی و روی آن تصمیم گیری میکنند نشود و مطلب بهراحتی قابل برداشت باشد. تمام مستندات بایستی برابر اصل یا باصطلاح «مصدق» شود.
پس از اطمینان از صحیح پر کردن فرم دادخواست و ضمائم و پیوستها و مستندات مورد لزوم به روشی که فوقاً ذکر شد به دو گونه میتوان اقدام نمود. اگر در تهران و شهرستانهای اطراف آن ساکن هستید و وقت کافی دارید میتوانید که به نشانی تهران ضلع جنوبی پارک شهر خیابان بهشت ساختمـــان دبیرخانه عدالت اداری مراجعه و دادخواست و ضمائم آن را تسلیم و شماره ۱۶ رقمی رایانه ای دریافت نمایید در غیر اینصورت می توانید چه در تهران و چه در شهرستــــانها دادخواست و ضمائم آن را بوسیله پست سفارشی به نشانی دبیرخانه دیـــوان عدالت اداری که مذکور گردید با اخذ رسید از پست ارسال نمائید .
کسانی که شخصاً به دبیرخانه دیوان مراجعه میکنند رسیدی شامل شماره ۱۶ رقمی رایانهای، تـــــاریخ تقدیم دادخواست و نیز شعبه رسیدگی کننده از سوی دبیرخانه به آنها تسلیم میشود که نگهداری رسید حاوی مشخصــــات پرونده تقدیمی به دیوان به منظور پیگیریهای بعدی ضروری است.
نکته دیگری که در رابطه با نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری باید توجه داشت، درخواست صدور دستور موقت است. چنانچه خواهان (شاکی پرونده) از رای کمیسیون یا هیأتی شکایت داشته و بر این ادعا باشد که اجرای آن رای باعث ورود خسارت و زیان به او شده بطوریکه جبران آن در آینده برای وی به آسانی ممکن نیست میتواند در ضمن شکایت اصلی خود یا پس از آن موضوع صدور دستور موقت را نیز تقاضا کند. دستور موقت یک نوع قرار یا تصمیم موقت دادگاه است که به اصطلاح قاطع یا حل و فصل کننده نهائی دعوا نیست بلکه تا رسیدگی ماهوی یا اصلی به دعوی اعتبار دارد و با صدور دادنامه یا در صورت تشخیص قاضی شعبه، اعتبارش از بین میرود اما فایدهاش اینست که از اجرای آراء مورد اعتراض کمیسیونها و یا هیأتها موقتاً جلوگیری میکند و احیاناً مانع وارد آمدن خسارت به شاکی میگردد. پس بخاطر داشته باشید که درخواست صدور دستور موقت بایستی ضمن تقدیم دادخواست مطرح شود. یعنی در ردیف خواسته میتوان تقاضای صدور موقت را هم نوشت. البته در صورتی که موجبات تقاضای دستور موقت پدید آمده باشد. شاکی میتواند پس از ارایه دادخواست اصلی، دادخواست صدور دستور موقت رانیز ارایه کند.
تومور مغزی دارم دیوالت عدالت رد کرد