اختلاس چیست ؟!

اختلاس چیست؟!
اختلاس چیست؟ اینکه اختلاس چه نوع جرمی است و چگونه انجام می شود ؛ یک سوال ساده و پرکاربرد است.
اختلاس چیست؟می توان در پاسخ گفت که اختلاس یک نوع از جرم خیانت در امانت است و از زمره جرایم علیه اموال و مالکیت به شمار می رود.
چنانچه دنبال وکیل متخصص این حیطه در شهر خودتان هستید ویا مشاوره تلفنی رایگان میخواهید کافیه تنها این فرم را تکمیل نمایید .
اختلاس یک جرم غیر قابل گذشت است ؛ این جرم با جرایم کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع و خیانت در امانت مرتبط است.
در ادامه علاوه بر تعریف اختلاس مجازات جرم اختلاس را بیان خواهیم کرد:
در ایران اختلاس های متعدد و با مبالغ گزافی رخ داده است ؛ به طور مثال می توان به اختلاس خاوری و بابک زنجانی و بانک آینده اشاره کرد.
مبلغ اختلاس بابک زنجانی مبلغ بالایی بود البته تا قبل از اختلاس پتروشیمی.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید روی مقالات مجازات جرم اختلاس و تعریف جرم کلاهبرداری و مجازات جرم خیانت در امانت و اختلاس پتروشیمی و تحصیل مال از طریق نامشروع ، کلیک فرمایید.
تعریف اختلاس
اختلاس در لغت به معنای ربودن جداکردن و برداشتن چیزی از روی چیز دیگر است.
اختلاس به برداشتن و کم کردن غیرقانونی اموال دولتی یا غیردولتی که توسط کارمندان و کارکنان دولت یا وابسته به دولت انجام میگیرد، گفته میشود.
این جرم یعنی اختلاس در ایران خلال تحریم و در شرایط نا منظم اقتصادی رخ داده است و اکثر اختلاس ها با برنامهریزی از پیش تعیین شده، منظم و پنهان و توسط سران مقبول و دولتی انجام می شود.
به طور مثال بابک زنجانی در زمینه نفت و یا مرجان شیخ الاسلامی و رضا حمزه لو در پرونده پتروشیمی به جای اینکه ارز و سود حاصل را در بازار تزریق کنند از طریق تحصیل مال نامشروع برای خود اموالی را تصاحب کردند.
در واقع اختلاس در مواردی برداشت سود حاصل است که البته سود کلانی است و سود مورد نظر متعلق به مختلس و یا مجرم نیست.
تفاوت اختلاس با خیانت در امانت در آن است که مجرم مامور دولت است و نسبت به اموال متعلق به دولت یا اموالی که از طرف اشخاص نزد دولت به امانت گذاشته شده و به حسب شغل یا ماموریت نزد او هست مرتکب خیانت می شود.
مجازات جرم اختلاس چیست؟
ماده ۵ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری است .
بر طبق این ماده:
هر یک از کارمندان ادارات و سازمانها و یا شوراها و یا شهرداریها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و یا وابسته به دولت و یا نهادهای انقلابیو دیوان محاسبات و مؤسساتی که به کمک مستمر دولت اداره می شوند و دارندگان پایه قضایی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلحو مامورین به خدمات عمومی اعم از رسمی یا غیر رسمی وجوه یا مطالبات یا حوالهها یا سهام یا اسناد و اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یکاز سازمانها و مؤسسات فوق الذکر و یا اشخاص را که بر حسب و ظیفه به آنها سپرده شده است بنفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلسمحسوب و به ترتیب زیر مجازات خواهد شد. در صورتیکه میزان اختلاص تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تاسه سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر رد وجه یا مالمورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم میشود.
گردآورنده : حقوق خوانِ معراج ، خانم کوثر ستاری
برای کسب مشاوره با وکلای متخصص جرم اختلاس با گروه وکلای معراج به شماره ۰۹۰۲۶۲۲۰۳۲۲ تماس بگیرید. |