مقالات

  آیا داشتن ماهواره جرم است؟

   آیا داشتن ماهواره جرم است؟

از سوالات معمول اشخاص این است که آیا داشتن ماهواره جرم است یا خیر؟

منظور از داشتن ماهواره تلویزیون ماهواره ای است نه ماهواره.

ماهواره به دستگاه هایی می گویند که انسان ها آن ها را برای اهداف مخابراتی و نظامی و پژوهش ساخته و به فضا و سیارات دیگر می فرستند.

پس به وضوح روشن است که منظور از داشتن ماهواره این معنا نیست اما تلویزیون ماهواره ای به تلویزیونی گفته می شود که سیگنال های آن توسط ماهواره مخابراتی پخش می شود و در زمین توسط دیش و دستگاه رسیور که گیرنده هستند، دریافت می شود؛در نظام قانونی ایران داشتن این نوع ماهواره جرم است و مجازات دارد.

براساس فتواهای مرجع دینی استفاده از ماهواره درصورتی که استفاده حلال شود،مجاز است و در غیراین صورت حرام است.

درخواست وکیل - وکیل نوین

هفتادویک درصد جمعیت کشور از ماهواره ها استفاده می کنند؛ همچنین دسترسی نیروهای انتظامی به حریم خصوصی افراد در خانه ها و ساختمان ها و دخالت در امور شخصی افراد قابل توجه و برخلاف حقوق شهروندی و بی احترامی به حریم اشخاص است.

نوشته های مشابه

بنا بر نظر مراجع اگر شخصی از ماهواره استفاده حلال و جایز کند و خودش تشخیص بدهد عمل حرامی مرتکب نشده لذا ورود نیروهای بسیج و مانند آن و جمع آوری دیش و رسیور قابل تأمل است؛ از طرفی تدبیری برای جبران خسارت افراد پیش بینی نشده است.

برای کسب مشاوره با وکلای متخصص جرائم ماهواره ای با گروه وکلای وکیلم باش به شماره ۰۹۰۲۶۲۲۰۳۲۲ تماس بگیرید.

مجازات تولید کنندگان و استفاده کنندگان ماهواره:

برطبق قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات ماهواره:

ماده ۱ – به موجب این قانون ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره جز درمواردی که قانون تعیین کرده است ممنوع می‌باشد.

‌ماده ۲ – وزارت کشور موظف است با استفاده از نیروهای انتظامی و یا نیروی مقاومت بسیج در اسرع وقت نسبت به جمع‌آوری تجهیزات دریافت‌از ماهواره اقدام نماید.
‌تبصره – مهلت جمع‌آوری تجهیزات موجود دریافت از ماهواره از تاریخ تصویب این قانون یک ماه می‌باشد؛ بعد از انقضای مهلت مذکور‌استفاده‌کنندگان به مجازات‌های تصریح شده در این قانون محکوم خواهند شد.

ماده ۸ – واردکنندگان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مکشوفه توسط دادگاه‌ها به‌مجازات ده تا یکصد میلیون ریال محکوم می‌گردند.

‌ماده ۹ – استفاده‌کنندگان از تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مکشوفه به مجازات نقدی از یک میلیون تا سه میلیون ریال‌محکوم می‌گردند.
‌الف – حمل ، نگهداری، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره ممنوع و مرتکبین به مجازات نقدی از یک تا پنج میلیون ریال محکوم‌می‌گردند و تمام کالاهای مصادره شده جهت توسعه پوشش رادیو و تلویزیونی کشور در اختیار سازمان صدا و سیمای‌جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد.

همکاری فرهنگی در جهت جلوگیری ازداشتن ماهواره:

ماده ۱۰ – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت پست و تلگراف و تلفن وسازمان‌های ذیربط موظفند با استفاده از اهرم‌های حقوقی و‌بین‌المللی در جهت حراست از مرزهای فرهنگی کشور و حفظ کیان خانواده علیه برنامه‌های مخرب و مبتذل ماهواره اقدام لازم را انجام دهند.
‌تبصره – نشر آگهی‌های تبلیغاتی از طرق مختلف توسط مطبوعات، صدا و سیما یا تبلیغات شهری که متضمن جواز استفاده از برنامه‌های ماهواره‌می‌باشد ممنوع است.

رسانه های اجتماعی و جمعی موظف هستند در این حوزه فعالیت کنند و با تولید برنامه ها و فیلم های متنوع و تبلیغی اشخاص را متوجه این تغییر فرهنگی سازند.

نتیجه:

همان طور که بیان شد؛ داشتن ماهواره جرم است  و مجازات در پی دارد. با اینکه استفاده از تجهیزات ماهواره ای جرم است اما مطابق قانون هیچ کس بدون داشتن دستور قضایی، حق ورود به منزل مردم را ندارد و این خود نوعی جرم محسوب می شود.لذا ورود هر افرادی به داخل خانه برای جمع آوری دیش ها و رسیور ها غیرقانونی است ؛ مگر اینکه حکم داشته باشند.

گرد آورنده : حقوق خوانِ وکیلم باش ، خانم کوثر ستاری

برای کسب مشاوره با وکلای متخصص جرائم ماهواره ای با گروه وکلای وکیلم باش به شماره ۰۹۰۲۶۲۲۰۳۲۲  تماس بگیرید.

۳/۵ - (۲ امتیاز)

ثبت نام وکلا
ثبت نام وکلا

نوشته های مشابه

۱۹ دیدگاه

  1. سلام در ساختمان ما که نوساز است ماهواره گذاشتند بنده مخالف شدید هستم چگونه باید نسبت به جمع آوری ماهواره اقدام کنم و آیا می توانم؟

    1. همانطور که زندگی شخصی شما به کسی مربوط نیست ، زندگی شخصی دیگران هم در صورتی که تاثیری در زندگی شما نداشته باشد ، به شما ارتباطی ندارد.

      1. وقتی الان دیش ماهواره ی کوفتی همسایه باعث شده راه اب پشت بام بسته شه و سقف منزل ما اب باران و برف جمع شه و اگر امشب نمیفهمیدیم حتما خرابی به بار میاورد اینجا دیگه صد در صد به من ربط داره و حق دارم ماهواره و تجهزیزاتشو تا دسته بکنم تو کون دارندش
        پس کس نگو اخوی

    2. اصلا به تو چه مردک هرکی هر چی نصب میکنه تو برگ کدوم درختی جرات داری خودت نصب کن نداری زر زیادی نزن هرکس دوس داره هر طور بچرخه تو سگ کیی باشی بخوای پاچه بگیری من نمیگم کسیم واسه خودم نه….من مخلص همه افراد منطقی هستم ولی این کار تو خودتو از چشم میندازه

      1. آقا جمع کنید از ایران برید اونجا هر جور دوست دارید رفتار کنید هر چی می خواین نصب کنید هر جور می خوایید رفتار کنید ولی تو ایران حق ندارین همین ماهواره باعث می شه فردا خواهر مادر همسر بنده بی حجاب بیان بیرون اینجا دیگه فساد کشور رو می گیره بلند خانواده نابود می شه پس به ما هم ربط داره

    3. ایرج جان شما ابتدا باید یک تشت آب سرد تهیه کنید و بعد مابقی موارد.
      از نظر شرعی هم مراجع فتوا دادند که در صورتی که استفاده حلال از ماهواره صورت بگیرد مشکل شرعی ندارد.
      مورد آخر اینکه آنتن ماهواره به خودی خود هیچ مشکلی نداره بلکه محتوای بعضی از کانال ها از بین هزاران کانال هست که ممکنه مشکل شرعی داشته باشه که اون هم باز مستلزم استفاده از آب سرد درون تشت برای شخص مخالف هست.

    4. بله داشتن ماهواره جرم است . برای جمع کردن ان میتوانید به اداره منکرات نیروی انتظامی مراجعه کرده و گزارش کنید. ‌ ایشان بعد از اخطار کتبی به مدیر ساختمان و یک فرصت یک هفته ای مبادرت به جمع اوری ان میکنند. شک نکنید.

  2. با توجه به اینکه امروزه دشمن از ماهواره هم موجب تغییر سبک زندگی مردم گردیده و هم باعث دامن زدن به اختلافات و اغتشاشات و….. گردیده است.اینکه بگوئیم ماهواره یک چیز شخصی است و به کسی ربطی ندارد حرف خنده داریست.
    جناب ایرج شما میتوانید با درج قانون روی کاغذ و تذکر مودبانه به نصب کننده آنتن قدم اول را بردارید و اگر انجام نداد میتوانید مستقیما به نیروی انتظامی مراجعه نموده و یا از شورای امر به معروف منطقه ی خود کمک بگیرید .

  3. ما این همه ماهواره دار داریم کدوم پلیسی ای می خواد این همه رو دستگیر کنه ولی بازم ممنون از توضیاتت مرسی

  4. هم قانون و هم شرع مخالف استفاده از گیرنده های ماهواره ای است، اما برخورد با متخلفین نیاز به حکم قضایی است، و این امر کار را مشکل می کند.
    اگر مردم خود متشرع(اهل حلال و حرام)باشند مراعات می کنند، و الا با زور قانون نمی توان دین را به کسی تحمیل کرد.
    از آنجایی که استفاده بدون گناه لز گیرنده های ماهواره نمی شود، حکمش معلوم است.
    العاقل یکفی بالاشاره.

  5. به نظر میرسد اخیرا سازندگان ستاب باکس در ایران اقدام به تولید رسیور مینمایند وبا توجه به اینکه دولت داشتن واستفاده انرا ممنوع کرده فروشندگان این دستگاه ها انرا به عنوان قاچاق به ده برابر قیمت میفروشند از دولت میخواهیم با توجه به اینکه در اغلب خانواده هااین وسیله ارتباطی وارد شده و استفاده میگردد منظور جلوگیری از سوء استفاده و سود جویی فروشندگان انرا از ممنوعیت خارج کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با ما :‌ 05136140000